Godt nytt år! Håper dere alle har hatt en fin start på året.

Her har vi planleggingsdager i barnehagen, så jeg tok meg like gjerne fri og begynner mandag. Jobber med et innlegg på litt tilbakeblikk på 2019, tenk at vi er inne i et helt nytt tiår! Kan nesten ikke tro alt som har skjedd de siste ti årene, både privat og på jobbfronten.

2019 har også vært helt spesielt for oss med både nytt hus, oppussing og baby på vei.

Har du noen nyttårsforsetter? Jeg ser mange er ute med å love MYE, spesielt i forhold til trening og mental helse. Men min erfaring er at heller små endringer kan gjøre underverker i hverdagen.

Facetune_18-12-2019-09-54-09

Her er noe av det jeg selv tenker mye på når vi går inn i et nytt tiår:

Være mer tilstede i øyeblikket. Dette jobber jeg aktivt med hver dag og så en stor forbedring i fjor.

Droppe multitasking. Om du rydder når du snakker med venninnen din, vasker opp mens barnet ditt skal fortelle deg noe eller scroller på Instagram når du snakker med noen-da er du faktisk ikke 100 prosent tilstede. Jeg jobber nå mer med å gjøre en ting av gangen, det fungerer bedre for meg.

Litt gjør mye. Jeg er nå gravid i uke 29 og begynner å bli ganske tung med mye vonde kynnere. I dag gikk jeg en tur i solen på 40 minutter. Det var så deilig og bare å komme seg ut av døren var så herlig.

Detox. Enten det er garderoben eller annet så er det en fin måte å starte på nytt. Jeg rensker garderoben nå og legger ut en del for salg på Tise og finn.no i løpet av de to neste ukene. Rens i kjøkkenskapene, papirer og makeupvesken, jeg lover at du føler deg så mye bedre etterpå. En annen ting vi har gjort her hjemme er å “bo osss litt inn” før vi har gått til de store innkjøpene. Er det noe jeg ikke vil gjøre, så er det å gjøre bomkjøp på møbler. Buy less, choose well. Mitt nye mantra for 2020.

Spør om hjelp. Denne høsten har jeg hatt en fantastisk assistent som har hjulpet meg. Uten henne hadde ikke blitt mye gjort. Venninner og familie har laget middager, hjulpet med henting og diverse. Jeg har innsett at jeg ikke klarer alt og er så glad for at jeg har så mange fine folk rundt meg som hjelper til når det trengs.

Jobb smartere, ikke hardere. I året som gikk så har jeg tatt smartere valg og dette skal jeg fortsette med i 2020. To av grunnene til at jeg valgte å starte min egen business var: Det å kunne være mye tilstede sammen med datteren min, økonomisk frihet og kreativ frihet. Disse tre står fortsatt som tre sterke påler som jeg jobber etter.

Ta frem alle lyse plagg og legg vekk de mørkeste. Yes, dette gjør faktisk veldig mye for humøret. Dropp de mørke fargene og gå for lysere paletter. Det gjør hverdagen lettere og våren føles faktisk ikke så langt unna.

Mer grønt. Vi har begynt å spise mindre kjøtt og ta mye mer bevisste valg i hverdagen. Dette håper jeg å bli enda flinkere til i 2020.

Hvis du ikke finner løsningen på problemet ditt, så kanskje det er på tide å lage en løsning? Her har jeg selv noen planer for 2020, selv om jeg skal inn i barselspermisjon om noen få uker.

Ha en fin helg!

Leave a comment