0958AE85-FF91-4865-96B3-6BCA6B7355E1   

Gratulerer med kvinnedagen!

Takk til alle flotte kvinner som har gått foran for at både vi, jeg og datteren min har de rettigheter og muligheter vi har i dag. Takk mamma for at du gjorde så mye for kvinnesaken på 70-tallet, gikk i tog og brukte din stemme til å bidra til forandring. Takk alle magiske kvinner som leser denne bloggen. Takk til alle dere som er så tøffe og har delt deres historier, det gir meg tro på at vi alle kan støtte og heie på hverandre.

Mamma, du har oppdratt en sterk kvinne som nå igjen vidererfører det til sin datter. Du har lært meg at jeg aldri skal være redd for å følge mine drømmer, selv om de til tider kan være skremmende. Du har lært meg å være raus med andre og løfte opp andre. Du har lært meg at man kommer langt med nestekjærlighet. Du har lært meg at ingen drøm er for liten.

Du har lært meg å verdtsette min verdi. Den selvtillitten og troen på at “jeg kan” har gjort meg trygg og sterk. Sterk til å forhandle god lønn, til å kjenne min verdi og til å ta min plass. Sparing og økonomien har jeg lært av pappa, og jeg vet han også var med i tog, så tusen takk til deg også, pappa. Dere er begge forbilder for meg i alt dere har oppnådd i livet, sammen og hver for seg.

Om den politiske debatten og utspillene i høst og vinter lærte meg noe, så må det være at vår generasjon og fremtidige ikke må ta rettighetene våre for gitt. Vi må være villige til å bruke vår stemme og være med i så ifra når det er forhold som føles feil, urettferdig eller diskriminerende. Vi må tørre å ta debatt og ikke tenke at “det overlater vi til noen andre”.

Som journalist tenker jeg mye på ytringsfriheten og hvor heldig jeg er som kan skrive akkurat det jeg ønsker her eller noe annet sted, uten å bli forfulgt for mine ideer og tanker. Jeg tenker også mye på ordets makt og hva jeg kan dele av mitt liv for at andre kan få det bedre.

Men dette er også en blogg om både mote, livsstil og hverdag. Helst av alt ønsker jeg å spre glede, latter og noen ganger tårer. Litt som et kinderegg. Jeg vil at du som kommer inn hit skal bli inspirert, men også av og til få en tankevekker. Det håper jeg at jeg klarer.

Blir ikke fredag uten fredagstipset! I dag må jeg bare tipse dere om en serie som jeg ler meg skakk av om dagen. Den heter “Workin Moms” på Netflix og er bare så utrolig herlig. Gjør deg klar til en latterlig morsom halvtime med denne serien. God helg!

  05639ED2-8C69-4EEE-BB9D-47CEA0F256DB

 

Leave a comment