441388E2-C9DD-47AC-84B9-911D409255B8

På onsdag var vi på en dagstur til Barcelona. Denne byen har det meste og er super for en dagstur med shopping, om du bor litt utenfor slik som vi gjør eller skal hit på jentetur. Her finnes både luksus butikkene som Chanel, Armani og Burberry, men også alle spanske rimeligere merker som Zara, Mango og Uterqüe.

Om du ikke har all verden av tid, så foretrekker jeg å ta turen til Passeig de Gracià. Her finner du det meste av butikker. Nike, Sandro, Chanel, Burberry, Armani, & Other Stories og et veldig stort Corte de Ingles med alle mulig butikker og stor skjønnhetsavdeling. Det som er så fint med denne gaten er at du finner alt veldig sentrert og det er flust med mange gode spisesteder der du kan spise lunch og tapas til en helt grei penge.

Chanel-butikken kan besøkes om så kun for inspirasjon. De er superhyggelige i butikken og utvalget er veldig bra. Husk VAT om du shopper og at du må betale moms på alt over 6000 kr inn til Norge.

D9BE7947-F47E-47CE-AFB5-4FE68CA62A8B

Du kan også sjekke ut  El Nacional  som har fem forskjellige restauranter og inspirerende arkitektur. Følger du gaten nedover, kommer du til gamlebyen. Her ligger det mange små og unike butikker. Ta deg godt tid til å rusle rundt i gatene, det er mye å se på. Selv ser jeg ofte etter skinnprodukter som vesker og sko når jeg er i Spania. Zara, Mango, H&M og andre er ofte ganske mye rimeligere enn hjemme, så også verdt et besøk. Spesielt nå som man kanskje ser etter plagg til vårgarderoben.

7AA220E5-B616-43DC-88D9-48A9C2B7F7FD

Til mini prøver jeg å se etter litt mer lokale ting som selges i diverse små butikker. Tidligere har jeg fått tak i nydelige håndlagde kjoler. Husk at de små butikkene ofte er stengt mellom 14 og 1630-1700. De store kjedene er oppe hele dagen.

Ivory og Med Winds skal være bra for utvalg av lokale designere. Kabinet 74 ble jeg tipset om som en veldig bra interiørbutikk, men så langt kom vi aldri.

Det er ikke alltid like enkelt å dra på shopping og sightseeing med familie. Mitt triks er å bestemme på forhånd hva dere har mest lyst til og legge inn pauser, både på mat og leking (her nede er det flust med parker og lekeplasser). Her fikk alle velge hver sin butikk og det de hadde lyst på og da gikk det ganske så bra. Alle fikk hvert sitt plagg/ting de hadde lyst på. Allikevel brukte vi såpass mye tid at innen vi skulle møte de andre til middag, så hadde dagen nesten gått. EBBD4DB1-FB05-4E97-BCE3-CA4E0C2CE665

Jeg har tidligere vært i Barcelona på jobb alene og da har jeg mer eller mindre vært innom de fleste butikkene Passeig de Gracià. Barcelona bugner av kultur, så har du et par dager hadde jeg valgt meg ut de tingene jeg absolutt ville få med meg og satt opp en liten liste.

Anbefalinger fra lesere på Instagram til lunch, tapas og drinks : Brunch & Cake, LLAMBER, Ikibana, Tapeo.

Jeg elsker vintageshopping, men her trenger du tid og det er ikke like lett med en familie på tur. På listen min var Holala Vintage og La Principal Retro & Co. Førstenevnte har visst et veldig bra og selektert utvalg. Sistenevnte mer litt forskjellig til meget gode priser.

God helg når den kommer!

54E98642-FA3D-4AAF-AED9-5F105E453172

Leave a comment