For akkurat en uke siden så fødte jeg en vakker liten pike. På tross av engstelse og litt uro i forkant av fødsel på grunn av Covid-19, gikk det veldig fint. Det er andre gang jeg føder på Ullevål Sykehus og jeg kan ikke få rost alle der godt nok. Fantastiske jordmødre, helsearbeidere og leger som gjør sitt ytterste og er omtenksomme og fine rundt sine hormonelle pasienter.

Akkurat som jeg hadde to helt ulike graviditeter, så var også fødselene totalt ulike. Med Ella Victoria gikk vannet av seg selv 2 uker før tiden og fødselen tok 16-17 timer med mye smerter og epidural. Denne gangen tok de vannet og fødselen gikk unna på 1.5 time. Det ble ingen tid til smertestillende eller noe som helst, hun lille kom i rasende fart. Litt brutalt, men også en helt fantastisk opplevelse!

Med begge fødsler følte jeg meg råsterk. Det er noe med å få gjøre den jobben kvinnekroppen er skapt for og etterpå venter jo verdens fineste gave. Jeg hadde så mye adrenalin i kroppen at jeg skalv i flere timer etterpå. Lykken var stor da hun meldte sin ankomst. Tenk så lenge vi ventet på akkurat deg💗

IMG_1361

Mange gravide har sendt meg spørsmål og lurer på hvordan det var i forhold til å føle seg sikker og ivaretatt i disse tider. Jeg følte ikke på en eneste uro fra jeg kom inn, personalet hadde full kontroll. Men vi lo litt av at mange glemte det med håndhilsen, men de tok seg fort inn. Og i en fødsel så er man jo ganske nære hverandre, men her må man jo bare stole på og håpe at ting går bra. Hva er alternativet? Jeg vurderte i alle fall aldri hjemmefødsel da jeg var i en risikogruppe for komplikasjoner.

Til dere som skal føde så skjønner jeg veldig godt om du er engstelig og det er helt greit å kjenne på den følelsen, det gjorde jeg selv. Men ha tillitt til at vårt helsepersonell kan jobben sin, stol på deg selv og vit at du klarer dette. Jeg var heldig å fikk ha med Eivind hele veien, men har nå hørt fra flere at mannen nå kun får være med på fødestuen og på noen sykehus ikke i det hele tatt. Skjer det, så vit at jordmødrene er der for deg og loser deg igjennom fødselen. Dette kan de og de har både mye empati, forståelse og kunnskap, så du skal ikke være redd eller engstelig.

Siden jeg hadde svangerskapsdiabetes, høyere alder og litt vanskelig svangerskap fikk jeg ekstra og nøye oppfølging på Ullevål Universitetssykehus som jeg ikke hadde vært foruten. Jeg kan ikke få takket alle de som hjalp oss nok. En spesiell takk til Lill Iren, Julie og Khadija som gjorde fødselsopplevelsen fantastisk.

Og jeg sender en ekstra takk til all helsepersonell i Norge som er med å står på i disse tidene💗Dere er våre helter.

Selv om det på mange måter føles surrealistisk å komme hjem til et samfunn på hodet, velger vi å gjøre det aller beste ut av det. Som en jordmor sa til meg: Nå kan dere ta barseltiden tilbake og ikke ha noe dårlig samvittighet for å ikke ha besøk eller orke å dra ut. Facetime brukes flittig til å oppdatere, holde kontakten med besteforeldre, venner og andre.

Vi koser oss hjemme med hverandre og blir godt kjent alle fire. Husk at det er en spesiell tid for alle, ønsker dere alt godt og husk å ta vare på hverandre💗

Her finner du regler for deg som skal føde på Ullevål i forbindelse med Corona-situasjonen. På bare et par dager ble det mye strengere enn da vi var inne.

siljefødsel217-03-2020-19-50-30

 

Leave a comment