I helgen startet vi med juleforberedelsene. Forrige uke kjøpte jeg utelys, utetrær og lys, så nå er verandaen fin og lys på kvelden når det er mørkt. Det er koselig istedenfor deprimerende mørkt. Inne henger adventsstjernene i vinduene og lyser opp. Jeg fant en nydelig krans som skal dekoreres med mye fint.

Natt til lørdag snødde det og vi fikk en liten forsmak på deilig julestemning. Så mye at vi faktisk bestemte oss for å lage ribbe på søndag. Hvorfor ikke? Det er jo ikke slik at vi kommer til å få ribbe på julebord i år.

For tidlig sier du? I den tiden vi er i nå så synes jeg vi skal være rause med hverandre. Ikke bruk tid og energi på å legge igjen kjipe kommentarer på at “det er for tidlig” eller at “det gjør ikke vi”, “det er ikke desember ennå” osv.

Generelt så synes jeg alle kan bli flinkere til å si noe postitiv til hverandre, hvorfor skal det alltid være mest negativt? Husk at i denne tiden kan det å pynte til jul være en deilig lyspunkt og god virkelighetsflukt for mange. Noen timer som får tankene over på noe annet og gi energi. Og hvorfor ta fra noen andre den gleden?

Ok, så pynter ikke du før 1.desember. Deg om det, men du kan ikke forvente at alle skal følge din livsfilosfi eller tradisjoner. Eller hva?

Det er lenge siden jeg sluttet å bekymre eller tenke for mye på anerkjennelse fra “alle” andre. Vi er alle forskjellige, unike og lever vårt eget liv. Jeg skriver denne bloggen for å spre glede, gi noen ord til ettertanke, skape diskusjon og dele livets opp og nedturer med en dose mote, skjønnhet, barn og livsstil.

Jeg gleder meg over deg som tar turen inn hit og håper jeg kan være med på å gjøre dagen og uken din litt bedre.

Så tilbake til kransen. Jeg er allergisk, så vi kan verken ha juletre eller ting jeg ikke tåler inne. Selvsagt skal vi ha en krans på døren, men jeg synes det er så fint med krans inne også! Løsningen fant jeg på Plantasjen, denne kransen ser helt ekte ut og skal dekoreres med silkebånd, lys og juletrepynt. En annen fordel med at den er uekte, er også at du bare kan ta den frem igjen neste år, og den varer jo i mange år fremover.

Denne uken skal jeg både gjøre klare kransene, de siste adventsgavene og julekalender. For meg er det en god tradisjon å være ferdig i god tid før jul, så fokuset kan være på kos med barna istedenfor stresshopping. En annen ting å ha i bakhodet er at myndighetene oppfordrer til å ta julehandelen tidlig i år, så vi tar mest mulig hensyn til hverandre. Siden jeg kan, skal jeg gjøre alle mine innkjøp på dagtid, og handle så lokalt som mulig hos små butikker der det går.

Klart det blir anderledes i år. Vi vet ikke om vi får feiret med de vi gjerne skulle vært med, men vi skal lage oss en god jul uansett. Si meg, hvordan lager du deg din beste jul i år?

Leave a comment