Reklame/ I samarbeid med Drømmekjøkkenet.

Jeg skal ikke lyve, denne oppussingen har tatt hardt på både humør, ekteskap, økonomi og livet generelt. Det er ikke så enkelt når man står midt oppi alt å se slutten og hvor fint man tenker at det skal bli.

Når vi tok over huset, så var det to kjøkken i ett. Det tror jeg skremte mange som var på visning. Og det skjønner jeg, for det har ikke vært noen piknikk å rive, hakke opp gulv og i det hele tatt få det kjøkkenet vi har ventet på.

drømmekjøkkenet
Kjøkkenet FØR. To rom med et grovkjøkken. Steinfliser på gulv. Veldig mørk stil.

Da vi startet jakten på bolig, så hadde vi som mange andre et par kriterier. Vi ville ha to bad og et åpent kjøkken. Drømmekjøkkenet vårt skulle ha en stor kjøkkenøy med masse plass til å kose seg rundt, sitte å prate mens man lager mat. En samlingsplass for masse hygge i hverdagen.

Vi drømte om et kjøkken med masse naturlig lys, god oppevaring og smarte løsninger i hverdagen. Da vi tok over var det mørkt, lite lys og dårlig planløsning.

Men for at den drømmen skulle innfris måtte vi forbi en bærevegg og hakke opp et steingulv fra helvete. Selvsagt støtte vi også på et par ekstra utfordringer til på veien!

Jeg tror vi bestilte time hos samtlige leverandører på kjøkken for å se hvordan vi kunne få mest ut av de to rommene med kjøkken. Ikke bare var det mørkt og litt trist, det var ikke enkelt å finne en løsning der vi fikk masse skapplass uten at det ble for voldsom innredning.

oppussing
I gang med riving! Tror grovkjøkkenet kan ha vært et gammelt soverom, nydelig(!) tapet fra 70-tallet:)

Da vi var innom de ulike leverandørene skjønte vi fort at det skulle litt mer til enn å bare skru opp et kjøkken. Misforstå meg rett, det er masse fint på Ikea osv. men når du har mange kanter og utfordrende problemer, så skjønte vi at vi måtte både opp i kvalitet og smarte løsninger.

oppusssing
Deler av gammelt kjøkken og riving av vegg. Mye større prossess enn antatt…

Etter et par runder, landet vi hos Drømmekjøkkenet. Her viste det seg at kokkestjernen (det vil si mannen) kunne få de fleste av løsningene han drømte om. To ovner, stor induksjonstopp med innebygd vifte osv. Stillegående oppvaskmaskin og stor kjøl og frys.

IMG_0305-1
Opprinnelige tegninger hos Drømmekjøkkenet.

Vi startet med å tegne kjøkkenet og var innom 2-3 ganger da vi støtte på en god del utfordringer underveis. Når jeg sitter å skriver dette, så skal kjøkkenveggene males og vi satser på en frisk grønnfarge (!!) Håper det blir like bra som vi tror.

Hos Drømmekjøkkenet fikk vi god hjelp. Ikke bare er de superdyktige til å komme med løsninger når utfordringer oppstår, det er veldig bra kvalitet og service.

Det er utrolig mange ting å tenke på når man skal velge kjøkken. Jeg har fått så mange spørsmål underveis og har lagret alle, så dere skal få et eget innlegg med tips og tanker om ikke så lenge. Og etter bilder kommer når alt er klart!

Reklame/ I samarbeid med Drømmekjøkkenet. Vi har selv betalt for mye av kjøkkenet, men har fått en rabatt. Derfor merker jeg også innleggene. I år feirer Drømmekjøkkenet 90 år, så de har gode jubileumstilbud for alle, noe vi også benyttet oss av. Om du skal pusse opp, eller vurderer nytt kjøkken, så anbefaler jeg deg å ta turen innom Drømmekjøkkenet!

3 Comments

 • Ranveig
  Posted August 28, 2019 3:10 pm 0Likes

  Ja kjenner til den følelsen «oppussingskaos» 🙂 har selv vært der 2 ganger! Siste gang nå så flyttet vi inn i et nybygd hus, der alt var på stell med en gang, deilig 🙂 Dere kommer nok snart i mål, og kan kose dere med resultatet. Tror det blir et superfint hus til slutt 🙂 Ta oss gjerne med inn i alle rom, når alt er ferdig. Er jo så spennende å se hvordan andre har det, hehe.

 • Ranveig
  Posted August 28, 2019 3:14 pm 0Likes

  Et annet soørsmål..,du er jo så flink med klær og jeg stortrives med å lese om og se antrekksbilder 🙂 I høst synes jeg det er så mange «trender», alt er lov liksom. Kunne du laget et innlegg om høstmoten, og hva sim er «trendy» i høst for oss over 40 😉

 • Ranveig
  Posted August 28, 2019 3:16 pm 0Likes

  «spørsmål» «som»

Leave a comment