Denne sommeren har latt vente på seg! Men vi ønske uansett å ha ting klart til de dagene solen skinner, varmen står på og man kan kose seg i hagen. Det er første gang vi har helt egen hage og vi koser oss veldig med å få den i orden, på tross av en del arbeid som gress og hekkeklipping.

yMG_3036

Da vi skulle velge utemøbler, synes jeg det var veldig mye å ta stilling til. Klart man ønsker seg noe fint, men man må også tenke på at det man kjøper skal tåle en god del som vær og vind. I tillegg så skal det passe inn i hagen og helst være “din stil.”

For oss var det enklest å tenke seg at vi delte opp hagen i ulike “soner”. Spiseplass på verandaen, hygge og leseplass i hjørnet med mye sol og solsenger og basseng til mini i en annen del av hagen. Hagen vår er veldig frodig, så for meg var det helt uaktuelt med svarte puter eller svart stil. Det ble rett og slett for tungt.

6MG_3175

For å være helt ærlig så var jeg litt i tvil på om Skeidar hadde det jeg hadde lyst på da vi dro for å utforske mulighetene. Men jeg ble så glad og overrasket over alt det fine vi fant. Ikke bare møblene, men også de alle de lekre detaljene som de hvite pottene til hortensia og peonene mine. Elsker at de ser eksklusive ut, men verken kostet mye eller var tunge! Ble det ikke fint?

skidar9MG_3143

Jeg synes det var veldig vanskelig å velge møblement til lounge området vårt. Jeg satt i mange sofaer og valgte faktisk utifra den jeg synes jeg satt best i og litt på mål i forhold til uteområdet. De som bodde her før oss la steinfliser, men vi ønsker oss en platting med tregulv i hjørnet og en pergola til neste sommer.

Jeg anbefaler også sterkt å måle opp uteplassen før du drar på shopping, det gjør jobben litt enklere.

Valget for oss falt på modellen Hemingway som er i teak. Teak kan forbli utbehandlet i mange år og møblet brytes ikke ned på grunn av naturlig olje i treet. Det gjør at du kan ha glede av utemøblene i mange år fremover. Skeidar er kjent for god kvalitet og har lang erfaring på markedet, så her føler jeg meg i trygge hender.

skeidar3

Husk at teak er ett naturmateriale, så ingenting er likt. Teaken vi ofte er vant til å se er behandlet med kjemikalier for å dekke over forskjellene, og vil se mer rødaktig ut. Natural Teak har ikke denne behandlingen, men vil endre farge og karakter i sollyset. Om du velger å olje produktet, vil rødheten i det tropiske treverket komme mer frem.

Jeg tenkte mye på en mer minimalistisk modell i allimunium, men falt for stilen og den gode sitteplassen. Vi kommer til å ta inn disse på vinteren, så et annet tips er å tenke på om møblene skal stå under tak eller under åpen himmel hele sesongen. Er det sistnevnte, så velger man aluminium, teak eller galvanisert stål i rammeverket.

Hemningway er også enkelt å rengjøre og vedlikeholde. Det er viktig for meg, tiden strekker jo ikke alltid til, så jo lettere å holde rent, jo bedre. Guardian Poly Wash renser og beskytter slik at alger, forurensning og skitt ikke kommer inn i materialet og bryter ned møblene. Man vil jo at utemøblene skal vare lengst mulig og holde seg bra.

skeidar4MG_3376

Forrige gang vi kjøpte utemøbler sa alle at jeg ikke burde ha hvite puter og det hørte jeg på, siden jeg hadde liten baby. Det angret jeg veldig på i etterkant, for de svarte putene irriterte meg utrolig mye. Hvitt kan vaskes, men svarte puter blir så varmt i solsteken. Og de blir jo også skitne. Dermed falt valget på hvitt denne gangen og det er jeg så fornøyd med!

Har dere gjort alt klart ute? Jeg tenker det er mange fine dager igjen i sommer og langt ute på høsten som skal nytes i hagen. Gleden av å kunne ta kaffekoppen ute nå i sommer eller et glass vin med venner i loungeområdet, ja det er mye å glede seg til.

Og kanskje har du fått feriepenger og skal jobbe litt hjemme i hagen eller på terrassen før eller etter ferien? Akkurat nå er det salg på Skeidar, så du kan sikre deg mange fine godbiter til en rimeligere penge. La meg gjerne få vite dine favoritter!

skeidar5ny3189

Leave a comment