Jeg elsker den følelsen man får etter et frisør-besøk. Og de fleste vil jo at den følelsen skal vare så lenge som mulig.

Nå på høsten er det mange som trenger et frisørbesøk etter sommerens bading og soling. Ofte er håret tørt og litt slitt, så selv så valgte jeg å klippe et par centimeter sist jeg var hos min faste frisør Hairport på Sandaker.

En annen ting jeg merket siden i sommer, er at hodebunnen var litt følsom og jeg hadde begynt å klø litt. Sånn oppdaget jeg at jeg også var ganske tørr i hodebunnen. I følge frisøren er det ofte noe som skjer over sommeren og typisk på vinteren, når vær ute og inne er skiftende.

IMG_3084-2

Men hva har egentlig shampoen din med dette å gjøre? Kanskje kjøpte du deg en stor shampo i fjor. Men har du husket å sjekket holdbarheten på flasken? De fleste varer i ca et år før de går ut på dato, litt som ansiktskrem. Ikke alle virker like godt etter dette.

Håret har forskjellig behov etter sesong. Shampoen du brukte i sommer, er nå kanskje ikke nok nå som håret trenger mer fukt på høst og vinteren. Både vær og temperaturforskjeller sliter på håret. For ikke å snakke om skjerfet!

Akkurat som vi skifter klær etter sesong og pleier ansiktet og hud, så trenger også håret ulik pleie. Mange opplever tørr hodebunn og kløe i hodebunn på høst og vinter. Men til dette finnes shampo som hjelper til mot dette. Jeg har fått anbefalt KMS Head Remedy, som jeg bruker sesongbasert. Gjerne litt nå og midt på vinteren. Beste shampoen jeg har testet (ja, jeg kjøpte den selv). I tillegg bruker jeg en god kur. Det er mye du kan gjøre hjemme mellom frisørbesøkene for å ta godt vare på håret.

Er håret veldig tørt etter sommeren, så kanskje det er deilig å unne seg en fuktbehandling eller en god kur? Les mer HER.

Leave a comment