Endelig føltes det som sommeren kom! Og helgen før St. Hans kunne vi endelig dekke på ute å invitere til herlig sommermiddag på terrassen.

Siden ingenting har vært ferdig inne hos oss i denne oppussingsfasen, så valgte vi å fokusere på å få ferdig uterommet nå for å kunne nyte så mange dager som mulig ute mens været tillater det.

grMG_3117

På fredag var jeg på shopping hos Skeidar og jeg må innrømme at det er lenge siden jeg har vært der. Om jeg skal tenke tilbake til hva jeg forbinder Skeidar med, så må det bli 80 og 90-tallet, da moren min gikk litt berserk med møbler derfra. Så jeg må innrømme at forventingene var så som så, da jeg dro for å sjekke utvalget. Hadde de noe som passet oss og vår stil?

MG_3128

Men jeg ble veldig positivt overrasket og falt umiddelbart for en lekker spisegruppe i teak med bordet Larvik. Et stort bord, men så elsker jeg også å invitere folk over til både planlagte og spontane middager. De fine stablestolene gjør at jeg enkelt kan ha fire fremme og stable de andre. Stolene går også under bordet, noe jeg synes er viktig så vi kan skyve det inntill veggen og ha mer plass i hverdagen når det kun er oss tre.

MG_3047

Det er så mange ting å tenke på når man skal velge utemøbler, så det får bli et eget innlegg som kommer i løpet av uken.

Først får det bli fokus på sommerfesten: Dere som følger meg fast, vet at jeg har en forkjærlighet for rosa. Og på sommeren så synes jeg spesielt rosa og grønt er utrolig fint sammen! Så da jeg skulle dekke til sommerfest, så falt valget på grønt, rosa og hvite detaljer.

MG_3098

Fem gode tips til å dekke til sommerfesten:

Fargefest. Jeg elsker farger og blander gjerne ulike nyanser som gjør at det blir fine kontraster på bordet. Hos Skeidar har de utrolig mye fint av både servise, glass, bestikk, vaser og annet stæsj som du kan pynte med. Vi trengte litt nytt servise og dette i grønt og rosa tåler litt og er perfekt å dekke på med ute. Lek deg frem for å finne din unike og spennende fargesammensetning!

Pynt med blomster. Det enkleste trikset som gjør uteplassen og bordet magisk på 1-2-3! Vaser i forskjellige størrelser gir et spennende utrykk.

Spill på kontrastene. En duk eller runde flettede bordbrikker gir en en fin kontrast til lekre glass og vaser.

Bland det til. Litt nytt og litt gammelt gjør stilen personlig og original.

Ikke tenkt på at det skal være så perfekt! Min fireåring flyttet på kniver, jeg glemte å legge på servietter og gjestene kom før alt var ferdig. Når det skjer, så er mitt tips å gi noe godt i glasset, senke skuldrene og be gjestene hjelpe litt til. Middagen ble en kjempesuksess og et flott minne av vår første utefest på vår nye veranda!

MG_3058

God drikke i glasset og herlig stemning med blomster og musikk. Ha en fortsatt fin helg!

nMG_3052

 

Leave a comment