Det er mange som har spurt meg om vi ble gravide naturlig. Det ble vi. Det tok flere år begge ganger, men tilslutt satt de.

Jeg vet det er mange i samme situasjon. I vår søken, så leste jeg mye, gjorde veldig mye research og gikk igjennom tilbud fra ulike aktører. Jeg synes det var vanskelig, kanskje mest fordi det var så utrolig mye informasjon og ulike tilbud. Mange sa de kunne hjelpe, bare noen få var skeptiske til alder og endometriose. I etterkant har jeg skjønt at min sykdom gjør det vanskelig å lykkes, dog ikke umulig. Det sitter jeg jo her gravid i 21 uke med nummer to som et bevis på.

Jeg skulle bare ønske at jeg hadde truffet på de rette legene litt tidligere i prosessen. For jeg vet det er mange som oss, som går igjennom åresvis med prøving og tap før man lykkes. Og noen lykkes ikke. Derfor har jeg lyst til å dele en opplevelse som både hjalp meg veldig og som jeg tror kan hjelpe andre i lignende situasjon som vi var vi.

I fjor var jeg på et seminar i Oslo på Litteraturhuset. Vi var usikre på om vi skulle gjøre et nytt IVF forsøk og jeg ønsket rett og slett mer informasjon om behandling i utlandet (vårt IVF forsøk var i Norge).

Flere av mine venninner har vært i utlandet for behandling og mange har opplevd suksess, selv etter mange år med prøving og IVF her hjemme først. Da jeg gikk ut i våres med vår historie om drømmen om nummer 2, var det mange som tipset meg om ulike behandlinger i Danmark, Spania og Russland. Min faste akupunktør Vibeke Fjeld som har hjulpet meg igjennom både prøving og svangerskap sendte meg på seminaret med Dr. Olga Zaytseff, selv om jeg i utgangspunktet var skeptisk. Både nyskjerrigheten min og den journalistiske bakgrunnen min gjorde at jeg tilslutt valgte å gå uansett. Jeg hadde lyst til å høre om foredraget kunne kaste lys over noen av mine egne spørsmål…

Jeg var skeptisk til reise, behandling i utlandet, kostnad og mye annet. Men jeg vil fortelle at det gikk et par lys opp for meg på seminaret og jeg lærte så mye mer om kroppen min enn jeg kunne fra før. Joda, det kan være vanskelig for oss over 40 å lykkes, men ikke umulig.

Zaytseff snakket om flere ting som var relevante for vår situasjon, som hvorfor endometriose gjør graviditet utfordrende, embryo graviditeter som ikke skjer eller som går tapt. Mest av alt så sa hun en del ting som gjorde at det gikk opp et lys for meg i forhold til egen kropp, hva jeg selv kunne gjøre og hva man faktisk kanskje trenger hjelp til.

Så i håpets ånd og til dere som har spurt meg om andre tips til å lykkes, så vil jeg dele med dere at Dr. Olga Zaytseff kommer til Oslo på torsdag på Litteraturhuset førstkommemde torsdag 13. november kl 1730. Det er helt gratis og tro meg, her får du svar på mange spørsmål som du selv kanskje ikke har tenkt på og kan stille de vanskelige spørsmålene.

Du kan melde deg på info@olgafertilityclinic.com og de har private timer hos Vibeke Fjeld den 14. november, også gratis. Tema er “overcoming miscarriages and ivf failures”.

NY DATO FOR NYTT FOREDRAG: På grunn av stor interesse vil det være et seminar til i Oslo 4. febuar 2020 kl 1800 med samme tema. Reserver din plass på info@olgafertilityclinic.com

Jeg tjener ingenting på å dele dette med dere, men om jeg kan hjelpe en annen i vår situasjon, så er det verdt å dele. Som jeg har sagt før, så har hele tiden min tanke vært at åpenhet rundt dette temaet er bedre for alle.

Jeg ønsker deg som prøver all lykke og hjelp på veien til et lite mirakel i magen💗

Jeg er så takknemlig for alle som har delt sine erfaringer, råd og tips med oss💗

Om du vet om noen som kunne trengt å lese dette, så del gjerne.

Leave a comment