Nå går dagene raskt mot jul og jeg vet ikke med deg, men jeg er i alle fall i gang med årets julekalender til datteren vår. I år som i fjor, blir det en salig miks av ting hun trenger, ønsker seg, julepynt og godis. I tillegg så har jeg lagt til et par brukte ting, noe jeg selv mener er helt innafor. Opplevelser og noe vi gjør sammen, som baking av pepperkaker og en tur på kino/teater. tenker jeg også skal med.

Først og fremst så mener jeg at de små ikke helt klarer å skille mellom brukt og nytt, så hvorfor må alt være nytt og dyrt? Det andre er at det er bedre for miljøet om vi kan gjenbruke. Akkurat nå er datteren min opptatt av dukkehuset og Barbie-garderoben sin. Barbie-garderoben har hun arvet av meg og den elsker hun. Til den så ønsker hun seg mer Barbie-klær og kleshengere. Mye av begge fant jeg enkelt med et søk på finn.no, svært rimelig var det også. Dette er også ting vi kan ha glede av sammen. Ofte sitter hun å kler av og på dukkene selv, men vil også at mamma er med å hjelper til. Det er utrolig hyggelig. Minner meg om gode stunder fra min egen barndom.

I går hjalp hun meg med å gjøre klar eskene og putte på klistremerker med dagene, hun gleder seg veldig til desember. I år har jeg også klart å holde selve budsjettet for julekalenderen under 500 kr. Blir det teater istedenfor kino, så blir det selvsagt dyrere.

IMG_1214

Smarte tips til å gjøre kalenderen litt rimeligere:

Gi opplevelser. Hva er moro å gjøre sammen? Baking, spill, ake. Teater, kino. Sette av tid til å leke sammen. Hva vil barna gjøre? Ha disko, leke med Barbie, spille fotball osv. Bare å komme med forslag. Eller hva med en lapp der de små får bestemme middag? Det kan også være morsomt. Gi

Gi julepynt. Dette begynte jeg med i fjor og det er superstas å få henge noe nytt/brukt på treet i hele desember. Små morsomme ting kan du finne billig hos Nille, brukt på finn.no eller i bruktbutikker.

Lag julepynt selv. Sett en dag der dere sammen lager julepynt eller kanskje dekorerer en julegenser sammen? Det er moro!

Finn det brukt. Sparer barna dine på noe? Barbie-klær, Lego osv. kan lett kjøpes brukt og kan gis i små doser i kalender frem til julaften.

Omvendte roller. Barna legger foreldrene, pusser tenner eller bestemmer andre ting. Det kan bli festlig.

Lære barn å gi bort/dele ved å bestemme en dato i kalenderen der dere foreksempel gir bort leker til Frelsesarmeen eller Fattighuset.

Sett av tid til julefortellingen. Hva med å kjøpe en bok med 24 kapitler og sette av tid til å lese hver kveld sammen? En hyggelig opplevelse for både små og store. Tiden man tilbringer sammen i førjulstiden er også en gave

Har du noen gode tips? Del gjerne!

IMG_1212-1

Leave a comment